Úvodní strana Rady a tipy Tepelná izolace střechy BRAMAC THERM

Tepelná izolace střechy BRAMAC THERM

Nejaktuálnějším tématem v posledních lech je tepelná izolace domu. Tato otázka se týká i zateplení střechy. Pokud si chcete zachovat dostatečné prostory v podkroví a zamezit tepelným mostům, má pro Vás společnost Bramac několik tipů. 

Bramac nabízí několik systému zateplení deskami z PIR pěny (polyisokyanurátové). Liší se od klasických zateplovacích systémů tím, že se umisťují shora nad krokve a nesnižují světlou výšku v podkroví a zároveň brání vzniku tepelných mostů. Pokud milujete dřevo a dřevěné trámy obzvlášť, pak pro Vás bude tento systém zateplení ideální. Všechny trámy Vám zůstanou pohledové

Systém PIR desek výrazně redukuje tepelné ztráty a tím ušetříte v létě za provoz klimatizace a v zimě za vytápění. Tyto desky jsou vyrobeny z pěnového materiálu s uzavřenou strukturou s velmi malými buňkami, které mají tenké buněčné stěny. Tato specifická struktura omezí přenos tepla a míra tepelné izolace se zvyšuje

Bramac nabízí zateplovací systémy pro všechny typy budovBramac Therm Kompakt je vhodný pro rekonstrukce, u novostavby se doporučuje spíše Bramac Therm Top a na ploché střechy či střechy s složitými tvary se používá Bramac Therm BasicBramac Therm Clim Comfort lze použít pro zateplení novostaveb i starých domů. Tento systém tvoří tvrzená fenolictká pěna (RESOL), která má nejlepší tepelně izolační vlastnosti.

BRAMAC THERM KOMPAKT - SVT 404

Jedná se o tvrzené desky z PIR pěny. Z obou stran jsou opatřeny netkanou textilií. Horní část je pokryta kašírovanou fólií jako hydroizolační pojistka. Tato fólie z polypropylenu disponuje svislými i vodorovnými přesahyJak jsme již zmiňovali, tento produkt je vhodný pro rekonstrukce starších domů. Lze s ním provést dodatečné zateplení střechy aniž by se zmenšoval obytný prostor pod střechou. Pokud tedy plánujete rekonstrukci střechy a přemýšlíte nad půdní vestavbou, zamyslete se i nad volbou typu zateplení střechy. 

Therm Kompakt zamezuje vzniku tepelných mostů. Při aplikaci se nemusíte obávat manipulace. Desky jsou pochozí. K Bramac Therm Kompakt doporučujeme použít také fólii Bramac Uni 2S pod desky pro vzduchotěsnost konstrukce, která je velice důležitá. Aktuálně (rok 2022) je tento systém podporovaný dotacemi NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM. Část investic se Vám tak může vrátit.

Tepelná vodivost Bramac Therm Kompakt je krásných 0,024 W/mK. Desky se spojují pomocí pera a drážky. Ty disponují integrovanými samolepícími proužky a dochází k dvojitému slepení. Vyrábí se o tloušťkách 120, 140, 160 a 180 mm. Rozměr desek je 1220 x 2380 mm a vnější rozměr 1240 x 2400 mm. Požární odolnost odpovídá REI 30 u konstrukcí s bedněním o tloušťce ≥ 19 mm na krokvích a izolací Bramac Therm o tl. ≥ 100 mm).

BRAMAC THERM BASIC - SVT 404

Bramac Thern Basic se skládá z tvrzených desk z PIR pěny bez difuzní fólie. Z obou stran jsou opatřeny netkanou textilií. Tento typ zateplení je ideální aplikovat u plochých, šikmých či složitých střech. Při usazování desek lze obracet rub a líc. Díky tomu se nespotřebuje tolik materiálu a vy ušetříte. 

Bramac Therm Basic můžete využít jako doplnění stávající mezikrokevní izolace či jej aplikovat samostatně. Tyto deky vynikají lepšími izolačními vlastnostmi než minerální vlna. Jsou lehčí než dřevovláknité desky. Při aplikaci nepřicházíte o světlou výšku v podkroví. Desky jsou difuzní a odvádí vlhkost z konstrukce. Aktuálně (rok 2022) je tento systém podporovaný dotacemi NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM. Část investic se Vám tak může vrátit.

Tepelná vodivost Bramac Therm Basic je krásných 0,025 W/mK (tl. desky < 120 mm) 0,024 W/mK (tl. desky > 120 mm) . Desky se spojují pomocí pera a drážky. Vyrábí se o tloušťkách 120, 140, 160 a 180 mm. Rozměr desek je 1220 x 2380 mm a vnější rozměr 1240 x 2400 mm. Požární odolnost odpovídá REI 30 u konstrukcí s bedněním o tloušťce ≥ 19 mm na krokvích a izolací Bramac Therm o tl. ≥ 100 mm).

BRAMAC THERM TOP - SVT 364

Bramac Thern TOP se ideálně aplikuje u nových domů se šikmou střechou jako doplněk mezikrokevní izolace, nebo při přiznání krovu se používá i samostatně. Při použití těchto PIR desek je nutné použít kvalitní parotěsnou fólii a to nejlépe Membran 100 2S, kterou také nabízí Bramac. Bramac Therm Top disponuje lepšími izolačními vlastnostmi než minerální vlna. Při jejím použití nevznikají tepelné mosty. Tato izolace také nahrazuje dřevěné bednění a zvyšuje tepelný odpor konstrukce s mezikrokevní izolací. Vrchní část je opatřena rastrem, který usnadní řezaní. Aktuálně (rok 2022) je tento systém podporovaný dotacemi NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM. Část investic se Vám tak může vrátit.

Bramac Therm Top jsou PIR desky, které mají z obou stran hliníkové fólie. Na horní straně je nakašírovaná fólie pro pojistnou hydroizolaci. Desky disponují svislými a vodorovnými přesahy

Tepelná vodivost Bramac Therm Top je ideálních  0,022 W/mK. Desky se spojují pomocí pera a drážky. Vyrábí se o tloušťkách  140, 160, 180 a 200 mm. Rozměr desek je 1220 x 2380 mm a vnější rozměr 1240 x 2400 mm. Požární odolnost odpovídá REI 30 u konstrukcí s bedněním o tloušťce ≥ 19 mm na krokvích a izolací Bramac Therm o tl. ≥ 100 mm). Integrované samolepící proužky zajišťují dvojité slepení.